Merida City Mountainbike Apeldoorn

Afgelopen weekend stond de eerste City Mountainbike wedstrijd van het seizoen op het programma in het zonovergoten Apeldoorn. Het door Merida gesponsorde evenement had een mooi parcours van 800m op het Markplein van de stad weten uit te zetten. Nieuw dit jaar is dat het evenement nu ook voor dames een UCI-eliminator race organiseert en dat eveneens aan het einde van de dag een Shorttrack wedstrijd (streetrace) van 30 minuten is toegevoegd voor alle categorieën. Aan beide evenementen heb ik afgelopen zondag deelgenomen.

Eerst stond dus de UCI-eliminator op het programma. Het was erg jammer dat er maar 3 andere dames meededen aan dit evenement. Ondanks dat, was de concurrentie evengoed sterk en beloofde het een spannende strijd te worden tussen Lizzy Witlox, Simone Cornelisse, Marjlen Muller en mij te worden. Eerst stond te Time Trial op het programma. Aangezien het met inrijden erg druk op het parcours was, had ik de ronde nog niet echt op snelheid kunnen rijden. Ik wilde daarom tijdens de tijdrit proberen alle hindernissen en bochten op een zo snel mogelijke manier te nemen. Dit ging erg goed en dat resulteerde uiteindelijk ook in de snelste tijd bij de dames met een gemiddelde van ruim 30km/h. Het verschil met nummer 2, Lizzy Witlox, was echter heel klein, dus het beloofde een spannende finale te gaan worden. Met name de start was van groot belang, aangezien het op de rest van het parcours erg moeilijk was om in te halen en er slechts 1 ronde gereden werd. Bij de start was ik niet goed weg. Ik kwam meteen op de 3e plaats te rijden, waar ik flink van baalde. Gelukkig gingen de eerste 2 dames erg wijd in de eerste bocht, waardoor ik binnendoor kon passeren. Ik wist dat ik op de technische hindernissen beter was en zette daardoor alles op alles om een gat te slaan. Dit lukte goed en halverwege de ronde merkte ik dat het gat groot genoeg was om geen risico's meer te hoeven nemen. Ik reed een goed tempo door en probeerde geen fouten te maken op de technische elementen. Hierdoor wist ik vrij gemakkelijk de UCI-eliminator finale bij de dames te winnen!

Na de eliminator race stond al snel de Shorttrack (street)race op het programma waarbij ik uit mocht komen in mijn driekleur! Ik verwachte dat we per categorie werden opgesteld, maar het was 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Doordat ik iets later was bij de start, stond ik zelf op de 5e à 6e rij. Lizzy Witlox had het slim bekeken en stond op de eerste rij. Vanaf de start zat ik meteen in de verdrukking en kon niet lekker doorrijden met alle categorieën op het parcours. Hierdoor werd mijn gat met Lizzy erg groot en wist toen al dat het erg moeilijk zou gaan worden om dat verschil goed te maken. Gedurende de wedstrijd kwam ik steeds wel iets dichterbij, maar dit was niet genoeg om nog voor de overwinning te strijden. De andere 4 dames die tijdens de Shorttrack race meededen, wist ik wel ruim achter mij te houden. Dit resulteerde, naast de 1e plaats die ik al op zak had, in een mooie 2e plaats tijdens de Shorttrack!

Wat tevens erg leuk was, is dat de organisatie een samenwerkingsverband was aangegaan met Eurosport. Hierdoor was er afgelopen dinsdag een mooie uitzending van de City Mountainbike Apeldoorn op Europsort1 waar ik ook prominent in voor kom. U kunt de gehele uitzending hieronder terug zien:


Comments

Popular Posts