'Uitstapjes' op de weg

Afgelopen week heb ik voor het eerste na mijn val weer eens twee 'uitstapjes' op de weg gemaakt. Een kort verslag van deze twee wedstrijden heeft even iets langer op zich laten wachten vanwege het feit dat ik afgelopen week gestart ben met de Master Business Administration.

NMK Wielrennen
Op vrijdag (de 28e) heb ik meegedaan aan het Nederlands Militair Kampioenschap Wielrennen. In mijn laatste contractweek bij de Koninklijke Marine was dit nog een mogelijkheid om nog een mooie titel te pakken. De wedstrijd vond plaats bij de Bernhardkazerne te Amersfoort. Daar ligt een mooi afgesloten parcours waar dergelijke wedstrijden gehouden kunnen worden. Het was een leuke ronde met een mooi klimmetje erin. In totaal moesten de dames 9 rondes (ongeveer 50 km) afleggen en er werd gezamenlijk gestart met de heren, die een langere wedstrijd reden. Meteen vanaf het begin heb ik mee voorin proberen te koersen. Dit lukte mij goed; het tempo lag iets wat boven de 40 km/u. Vooral het klimmetje wat in de ronde zat, ging mij erg goed af. Ik merkte dat ik daar sterker was dan de overige dames (en verschillende heren ;) ). De rondes gingen snel voorbij en al snel kregen we de laatste ronde. Gezien het feit dat ik sterker leek te zijn met klimmen, besloot ik van die mogelijkheid gebruik te maken om in de laatste ronde weg te rijden. Ik zette aan in de klim en ik kreeg in eerste instantie één van  heren mee. Deze had blijkbaar geen zin om mee mij door te rijden en hield zijn benen stil. Toen moest ik het alleen doen. Bovenaan de klim had ik een aardig gaatje, maar het was vanaf dat punt nog 1,5 à 2 km, licht oplopend en aflopend, richting de finishlijn. Hier had ik mij een beetje op verkeken en ik moest echt doorbijten om het peloton (met de overige dames) voor te blijven. Uiteindelijk had ik net genoeg speling over om voor de blijven, waardoor ik won! Een erg leuke opsteker en overwinning!

Ronde van Heemskerk
Vanwege het aflasten van de Benelux-Cup in Apeldoorn besloot ik op zondag een wegwedstrijdje te rijden de buurt: de Ronde van Heemskerk. Het was een tijd terug dat ik mee had gedaan aan de wegwedstrijd tussen de Elite-dames, dus ik was erg benieuwd hoe het zou gaan. Ook vanwege het feit dat er een sterk deelneemstersveld aan de start stond. In de eerste paar rondes moest ik een beetje ritme vinden en wennen aan de snelheid. Helaas was het net zo dat ongeveer 10 dames in de eerste paar rondes een gaatje wisten te slaan op het peloton. In deze groep zaten een aantal goede rensters en in het peloton werd niet echt gereden om de dames bij te halen. Hierdoor kwam de wedstrijd 'op slot' te zitten. Zelf begon ik mij beter en beter te voelen. Daarom heb ik nog 2 à 3 keer geprobeerd om weg te rijden, maar mijn aanvallen werden steeds gepareerd. Ik besloot mij daarom tegen het einde te nestelen in het peloton en te proberen nog naar een goede plek te rijden in de eindsprint. Echter, ik kwam in de eindsprint opgesloten te zitten, waardoor het geen zin meer had om echt mee te sprinten. Jammer van het wedstrijd verloop, maar hoort ook bij wielrennen. Ik heb in ieder geval een goede training gehad.

Comments

Denies overseas said…
Goed bezig, Laura! Leuk!

Popular Posts