Een week vol wedstrijd(jes)

Afgelopen week heb ik 3 verschillende (trainings)wedstrijden gereden; op donderdag de laatste zomeravondcompetitie bij HRTC DOK, op zaterdag de ploegentijdrit van Vrouwenwielrennen.nl en op zondag de ATB Kermiscross in Zijdewind.

Zomeravondcompetitie HRTC DOK
Op donderdag reed ik de laatste zomeravond wedstrijd van het seizoen. Ik heb verschillende wedstrijden in de competitie niet meegedaan, waardoor ik bij voorhand 2e stond in het klassement en ook niet meer verder kon stijgen.
De dames startten gezamenlijk met de veteranen heren. Mijn start was niet zo goed, maar voordat we het parcours opdraaide lukte het mij nog om mij vooraan te nestelen in de groep. Ik kwam te rijden in een groep met de eerste 5 heren van de veteranenklasse. Halverwege de wedstrijden reden 2 heren weg van het groepje. Dat tempo kon ik niet volgen, dus ik bleef zitten in de groep. Niet veel later moesten 2 andere heren lossen uit de groep vanwege een val van 1 van de 2. Hierdoor bleef ik nog met 1 van de heren over. Met hem heb ik tot het einde van mijn wedstrijd gereden (de dames wedstrijd was 10 minuten korter). Gedurende de wedstrijd had ik een groot voorsprong opgebouwd op de rest van de dames waardoor ik als 1e eindigde en uiteindelijk 2e in het eindklassement van de zomeravondcompetitie.

Ploegentijdrit Vrouwenwielrennen.nl
Net zoals vorig jaar heb ik met het eerste team van het DOK-damesteam meegedaan aan de ploegentijdrit van Vrouwenwielrennen.nl in Nieuwer ter Aa. In totaal namen er 34 teams van 4 dames deel aan deze wedstrijd. Ons team startte op 1 na als laatste aangezien we vorige jaar een goede klassering hadden gereden (3e). Er dienden 3 rondes van 10km afgelegd te worden.
De benen van tevoren voelde niet super, maar dat wil natuurlijk niet altijd wat zeggen. Bij de start duurde het even voordat we in formatie zaten. Daarna probeerde ik het tempo op te voeren, maar dat was even wat te enthousiast. Zelf was ik in eerste ronde erg opzoek naar het juiste ritme en daarnaast moest ik ook erg wennen aan alle voertuigen en overige teams die op het parcours reden. Dit lukte mij op een gegeven moment wel, maar ik merkte aan het einde van de 2e ronde dat ik voor het mooie al teveel kopwerk had verricht. Gelukkig probeerde de andere 3 dames in de laatste ronde nog wat extra te geven, waardoor ik (voor zover dat mogelijk was) wat werd ontzien. Uiteindelijk kwamen we na 47 minuten en 29 seconden over de finish met een gemiddelde van 38,7 km/h. Zelf had ik het idee dat dit niet tot een hele goede klassering zou gaan leiden. Toen uiteindelijk de einduitslag bekend werd gemaakt, bleek dat we nog als 4e waren geƫindigd op slecht 4 seconden van nummer 3. Helaas was dit net geen podium, maar de dames van HRTC DOK hadden wel genoeg punten binnengehaald om de vrouwencompetitie als groep te winnen.

ATB Kermiscross Zijdewind
Op zondag reed ik een kermiscross in Zijdewind. Ik twijfelde nog wat om mee te doen, gezien de tijdrit die ik de dag daarvoor had gereden. De benen voelde namelijk nog erg 'zwaar' aan. Ik besloot om op de fiets heen te gaan (45 minuten) en te proberen om daardoor de benen wat losser te fietsen. Het rondje was wat anders dan dat ik van voorgaande edities gewend was, maar ze hadden er wel iets leuks van gemaakt gezien de mogelijkheden. Er zaten van zwaar lopende stukken gras in en daar deden de benen met inrijden al erg veel zeer. Ik nam mij voor om maar even te kijken hoe de wedstrijd zou lopen en niet teveel te forceren. Er stond een groot damesveld aan de start (rond de 20). En er was geduchte concurrentie, want Manon Bakker deed ook mee op haar crossfiets. Al meteen bij de start voelde ik dat het hem echt niet ging worden. Ik reed in de eerste 2 ronde nog wel met Manon, maar met de benen die ik had kon ik haar echt niet volgen. Ik nam gas terug en reed op mijn eigen tempo de wedstrijd van 45 minuten uit. Hierdoor eindigde ik als tweede. Ondanks het gevoel was het een mooie wedstrijd en met daarna nog een ritje van 45 minuten naar huis, had ik tevens een mooie duurrit te pakken.


Comments

Popular Posts