Benelux-Cup Landgraaf

Na de 'zomerstop' stond er weer een wedstrijd op het programma: de Benelux-Cup in Landgraaf. Vanwege het mooie en zware parcours had ik erg uit gekeken naar deze wedstrijd. Zaterdag rond de middag zijn we richting Limburg afgereisd en rond een uur of 5 ben ik samen met mijn teamgenoten van het SBJ Biketeam het parcours gaan verkennen. Het was echt een gaaf parcours, maar het beloofde wel een zware wedstrijd te worden door de combinatie van klimmen en de warmte.

Onze start was op zondag om 11:30. Ik werd niet erg snel opgeroepen, omdat ik al 2 Benelux-wedstrijden heb gemist (vanwege Beskidy MTB Trophy & valpartij in juli) en daardoor niet goed in het klassement stond. Dit maakte uiteindelijk nog niet heel erg veel uit, aangezien we met een klein deelnemersveld waren. Voor de start werd nog even op een mooie manier stilgestaan bij het overlijden van Annefleur precies een jaar geleden.
Bij de start was ik redelijk goed weg. Ik wist mij te nestelen rond de 4e à 5e positie. Ik voelde mij op zich goed alleen merkte ik wel dat de dames om mij heen iets makkelijker de steilere klimmen opreden als ik. Gelukkig kon ik dit in de eerste 3,5 ronde steeds goed maken in de afdalingen en de rechte stukken. Hierdoor was ik tot en met dat moment nog in de strijd voor de 4e positie. Echter kreeg ik het de laatste 1,5 ronde wat moeilijk. Hierdoor wisten 2 dames uit de achtergrond terug te komen. Helaas gingen deze dames mij in de laatste ronde iets te snel waardoor ik de aansluiting verloor. Hierdoor eindigde ik uiteindelijk op een 7e positie. Hier ben ik niet geheel tevreden maar ook niet ontevreden mee. Merk toch dat de valpartij in juli er flink in heeft gehakt, maar ik ben terug op de goede weg. Elke week voel ik mij weer iets beter, dus ik kijk heel erg uit naar de volgende Benelux-Cup in Luxemburg.

Comments

Popular Posts