Nederlands Kampioen Streetrace!

Tijdrit
Gisteren vond voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Streetrace plaats in Goirle. Ik had nog nooit eerder een streetrace gereden, dus het was een hele nieuwe ervaring. Bij het parcours aangekomen, zag ik dat de ronde wel een beetje leek op die van de City Mountainbike races. Op dat soort parcoursen kon ik in het verleden altijd wel goed uit de voeten, dus ik was erg benieuwd hoe het zou gaan. Rond een uur of half 1 kon het parcours verkend worden. Er zaten wat verraderlijke (gladde) stukken in de ronde, waarbij je erg moest uitkijken dat je niet onderuit ging. Op dat moment voelden mijn benen nog niet super. Ik hoopte dat dit gedurende de dag beter zou gaan worden.
Om precies 13:54 uur moest ik als de op twee na laatste dame starten met mijn kwalificatie tijdrit. De tijdrit was bepalend voor de startvolgorde in de finale. De benen voelden tijdens de tijdrit al wat beter, maar ik merkte dat ik nog een beetje de scherpte miste. Ik probeerde tijdens de rit het tempo er goed in te houden, maar verder geen risico's te nemen. Uiteindelijk resulteerde dit in een tweede tijd met 4 minuten en 42 seconden. Het SBJ Biketeam deed het in de tijdrit erg goed, want Lizzy Witlox zette de eerste tijd neer met 4 minuten en 40 seconden Laura Turpijn de derde tijd met 4 minuten en 53 seconden.
Moment dat definitieve gat wordt geslagen
De finale vond plaats om 16:10 uur. Ik mocht naar aanleiding van de tijdrit dus als 2e opstellen. Mijn start was niet super. Ik kwam bekneld te zitten tussen de twee dames naast mij, waardoor ik naar achter werd gedrukt. Hierdoor draaide ik als 5e de eerste bocht in. Ik wist dat het erg moeilijk zou worden om verder naar voren te komen, omdat inhalen op de ronde erg lastig was. Linda ter Beek en Reza Hormes reden voor mij op 3 en 4. Mijn snelheid lag wat hoger dan dat van hen, waardoor het mij toch lukte om hen redelijk snel in te halen. Lizzy Witlox en Julia Boschker waren toen al gevlogen. Op dat moment had ik hen op sommige plekken op het parcours ook niet meer in het vizier. Ik voelde mij op dat moment goed en ik zette alles op alles om het gat dicht te rijden. Stukje bij beetje werd het gat steeds kleiner. Halverwege de derde ronde maakte ik bijna de aansluiting. Met nog vijf meter te gaan, ging Lizzy in de parkeergarage keihard onderuit. Ik schrok mij rot, want ze maakte echt een harde klap. Gelukkig was hulp snel bij haar! Heel snel daarna wist ik de aansluiting te vinden bij Julia. Ik bleef even in haar wiel om van de inspanning van daarvoor bij te komen. Ik merkte in het wiel dat ik sterker was en in de voor laatste ronde besloot ik daarom weg te rijden. Ik had redelijk snel een aardige voorsprong, waardoor ik in de laatste ronde geen risico's meer hoefde te nemen. Ik wist toen dat als ik geen fouten zou maken de overwinning voor mij was. Fouten maakte ik ook niet meer en ik sleepte daardoor de eerste nationale titel streetrace in de wacht! Met deze mooie overwinning ben ik erg blij!

Podium

Comments

Popular Posts