Heeswijk-Dinther

Vandaag was er een nationale wedstrijd in Heeswijk-Dinther. Een parcours wat ik altijd leuk vind om op te rijden en wat mij ook redelijk goed ligt. Er was vandaag veel regen voorspeld, maar toen we bij het parcours aankwamen, viel dit erg mee. Hierdoor lag het parcours er goed (zelfs af en toe wat droog!) bij. Bij het inrijden voelde de benen goed, dus ik was erg benieuwd hoe het met de wedstrijd zou gaan.
Rond half 2 was de start van de dames. We startten gezamenlijk met de nieuwelingen- en junioren-dames. Hierdoor stond er een startveld van rond de 25 à 30 dames. Ikzelf stond op de tweede rij, omdat ik niet aan alle wedstrijden in Nederland dit jaar heb meegedaan. Mijn start was niet heel super. Ik zat achter wat dames die een wat langzamer tempo hadden. Toen we het parcours met een bocht opdraaiden, kon ik via de buitenbocht weer flink wat dames inhalen. In de bocht daarna stak ik via de binnenbocht nog wat andere dames voorbij, waardoor ik op de 6e positie kwam te rijden. Ik wist dat het op deze snelle omloop erg belangrijk was om in het begin aansluiting te vinden met de kop. In de eerste halve ronde wist ik vrij gemakkelijk nog 2 andere dames in te halen, waardoor ik op de 4e positie kwam te rijden. Achter mij ontstond een gat, waardoor er een kopgroepje ontstond samen met Reza Hormes, Bianca van den Hoek en Linda ter Beek. Er werd een aardig hoog tempo gereden door de dames, maar ik kon gelukkig goed volgen. Ik voelde mij sterk, maar ik probeerde mijn krachten wat te sparen omdat wegrijden op dit parcours erg moeilijk was. De uitslag zou naar mijn idee in de laatste fase van de wedstrijd bepaald worden. Door het hoge tempo kon op een gegeven moment Linda ter Beek niet meer volgen, waardoor we met zijn drieën overbleven. Ik merkte dat ik iets beter was in de technische passages. Om die reden besloot ik in de voorlaatste ronde te proberen om op een technisch stuk een gaatje te slaan op de andere 2 dames. Dit lukte mij en ik ging volle bak om het gaatje te behouden. Mijn voorsprong werd zelfs iets groter. In de laatste halve ronde nam ik geen risico meer. De voorsprong die ik had was groot genoeg en daardoor won ik de wedstrijd. Zodoende behaalde ik afgelopen week 2 mooie overwinningen: een 1e plaats op het NK Streetrace en een mooie 1e plaats in Heeswijk-Dinther vandaag.

Aankomend weekend zal ik niet aanwezig zijn bij de Beneluxcup in Eupen. Ik ga een nieuwe ervaring tegemoet door een 4-daagse MTB-wedstrijd in Polen te rijden: de Beskidy MTB Trophy.

Comments

Popular Posts