Benelux-Cup Houffalize

Afgelopen vrijdag vond de tweede Benelux-Cup plaats in Houffalize. Ik ben donderdag in de middag al naar Houffalize afgereisd om eventueel het parcours te verkennen. Toen ik in Houffalize aankwam, regende het alleen maar. Dat werd dus geen parcoursverkenning. Daarom besloot ik dat te doen op de vrijdagochtend. De eerste wedstrijden begonnen pas om 12 uur, dus er was dan genoeg tijd om een ronde te maken. Het parcours was door de vele regen erg nat en daardoor lastig geworden. Op de vrijdag zelf was het droog, maar bij het inrijden moest ik erg veel passages lopen omdat fietsen gewoon niet ging. Daarnaast merkte ik dat ik al een geruime tijd niet meer dergelijke wedstrijden heb gereden, want qua techniek kwam ik op dit parcours echt te kort. Als wedstrijdtactiek besloot ik daarom om niet te gek van start te gaan en te proberen niet al teveel risico's te nemen.
Bij de start was ik goed weg en ik kon goed mee met de groep. Toen we het parcours opdraaiden was het even hectisch, waardoor anderen en ikzelf van de fiets af moesten. Ik koos te voet een andere lijn, waardoor ik een aantal mensen passeerde. Hierdoor kwam ik op een prima positie te zitten. Helaas kwam ik in de eerste volle ronde hard ten val in een steile afdaling, omdat ik uit mijn pedaal schoot. Ik had erg veel pijn en ik overwoog om uit te stappen. Na een flinke tijd stil te hebben gestaan, besloot ik toch te proberen om te wedstrijd uit te rijden. De pijn werd op een gegeven moment iets minder, maar ik kon mijn ritme niet meer vinden en ik durfde vrijwel geen afdaling meer af.
Daarnaast had ik erg veel problemen met inklikken in mijn pedalen waardoor ik nog meer tijd verloor. Dat maakte uiteindelijk niet heel veel uit, want de verschillen waren zo groot dat ik niemand meer kon inhalen en ook niet ingehaald kon worden. Na de val was het doel voor mij de wedstrijd uitrijden en dat is gelukt. Uiteindelijk werd ik 16e van de 20e vrouwen die waren gestart. Dit is zeker een positie waar ik niet tevreden mee ben, maar gezien het wedstrijd verloop zat er niet meer in. Uiteindelijk ben ik na de wedstrijd in Houffalize een illusie armer en een ervaring rijker. Ik mis op dit moment gewoon de techniek die vereist is voor dergelijke parcoursen. Ik hoop dit weer een beetje op te kunnen pakken in de komende wedstrijden die ik rijd ik Belgie: de Benelux-Cup in Erezée en de BeMC.

Comments

Popular Posts