Koningscup Havelte

Gisteren stond de oude vertrouwde MTB-wedstrijd in Havelte op het programma. Het zag er eerst naar uit dat het een erg regenachtige dag zou gaan worden, maar dat viel gelukkig erg mee. Het parcours lag er daardoor erg goed en snel bij. Voor mij was het weer de eerste wedstrijd, nadat ik een week geleden goed ziek ben geweest, dus ik was erg benieuwd hoe het zou gaan.
Bij het inrijden voelden de benen niet super aan, maar ik weet uit ervaring dat dat niet altijd wat zegt over de wedstrijd. Ik stond bij de start opgesteld op de tweede rij. Toen het startsignaal klonk was ik niet super weg. Gelukkig wist ik voordat we het bos indraaiden nog een aantal dames in te halen, waardoor ik mij op de 4e positie kon nestelen. Op dat moment voelde ik al dat de benen niet super waren en dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. In de eerste ronde reed Laura Turpijn samen met Reza Hormes-Ravenstijn weg. Ik bleef daar achter rijden in een groepje met 3 andere dames. Dat tempo was voor mij op dat moment net goed en ik poogde daarom niet om nog naar Laura en Reza toe te rijden. Uiteindelijk staakte Reza de wedstrijd vanwege een voor mij onbekende reden. Uiteindelijk reden Karen Brouwer en Lizzy Witlox, uit het groepje waarin ik reed, weg. Ik probeerde te volgen om zodoende nog in aanmerking te kunnen komen voor een podiumplaats. Dit lukte mij helaas niet, omdat ik echt niet genoeg power had. Door het forceren, begon ik na de tweede ronde tevens erg last te krijgen van mijn rug, waardoor ik niet meer lekker op de fiets zat. Ik besloot daarom te consolideren en mijn 4e plaats veilig te stellen. Dit lukte mij uiteindelijk, waardoor ik als 4e finishte. Gezien de omstandigheden ben ik met deze uitslag tevreden, maar ik merk toch dat ik nog niet helemaal de oude ben. Voor het team was het een mooie dag in Havelte met een 1e plaats voor Laura Turpijn en een 3e plaats voor Lizzy Wilox!
Nu proberen om mijzelf de komende dagen zo goed mogelijk voor te bereiden op de Benelux-wedstrijd in Houffalize. Hopen dat de benen dan iets beter zijn, want dat zal ik daar zeker weten nodig gaan hebben!


Comments

Popular Posts