Van Regenmortel verwacht modderfestijn

Door Redactie Schagen - 19-12-2014, 8:00 (Update 19-12-2014, 8:00)
ANNA PAULOWNA - Op tienjarige leeftijd stapte Laura van Regenmortel (derde van links) op advies van haar vader en broer voor het eerst op een mountainbike. Vele kampioenschappen en internationale wedstrijden verder, verschijnt de 22-jarige aankomende zondag aan de start in Enkhuizen voor de laatste race van de Rabo Top competitie. Van Regenmortel verwacht een modderfestijn.  

De competitie bestaat uit zeven wedstrijden door Noord-Holland. Uiteraard zal de Polderse mountainbikester alles geven om, net als veel andere races in de Rabo Top, de eerste te zijn die de finishlijn passeert. Een gouden plak in het algemeen klassement zit er voor Van Regenmortel echter niet meer in. ,,Ik heb de wedstrijden in Hoorn en Spaarnwoude gemist, omdat deze beide plaatsvonden in de oktobermaand. In die periode probeer ik mijn rust te pakken voor de rest van het seizoen’’, stelt de belofte. Ondanks die twee gemiste races kan een mooie tweede plaats nog wel in de wacht worden gesleept. ,,Dat hangt af van de concurrentie. In de laatste wedstrijd krijg je dubbele punten. Dus als ik eerste word en mijn rivalen laten het afweten, is alles nog mogelijk. Ik ga zoals altijd voor het hoogst haalbare.’’

Hoewel haar focus ligt op het mountainbiken, is Van Regenmortel dit jaar ook begonnen met strandraces en andere soorten trainingen. Haar agenda wordt op die manier nog voller, maar de fanatiekeling zegt veel te willen laten voor haar passie. ,,Ik ben nu ook bezig met mijn afstudeerstage. Het is zwaar, maar ik kan het redelijk combineren.’’ Waar vroeger het beoefenen van twee sporten echter niet meer samen kon gaan. Van Regenmortel startte op jonge leeftijd met atletiek en tennis, maar liet beide disciplines vallen voor haar nieuwe liefde.
Op dit moment oefent ze naar eigen zeggen vijftien uur in de week, die door haar trainer worden samengesteld. Dit tekent ook de professionaliteit waarmee zij haar sport bedrijft. ,,Mijn coach fungeert ook als contactpersoon. Ik kan altijd bij hem terecht met problemen.’’ De trainingen zijn ook zeer divers. Zo besteedt ze de meeste uren aan duursessies op de weg, die zij het liefst alleen afwerkt. Ook is ze één keer per week op haar mountainbike in het bos van Schoorl te vinden. Het blijft echter niet alleen bij trainen in de buitenlucht. Er wordt ook arbeid geleverd in de sportschool en in de wintermaanden een paar uur in de week op de baan. Alles om haar goede sportprestaties te behouden en te verbeteren.
De ambitieuze Van Regenmortel formuleert duidelijk haar toekomstplannen. Aankomend seizoen wil ze naar eigen zeggen vaker de grens over om zo op internationaal niveau meer ervaring op te doen. Er staan in de toekomst nog veel podiums op haar te wachten.

Comments

Popular Posts