MTB BeachBattle Wijk aan Zee

Gisteren heb ik mijn derde strandrace dit seizoen gereden. Deze keer streek de strandracewereld neer in Wijk aan Zee voor de eerste editie van de MTB BeachBattle.
De weersomstandigheden waren slecht; het regende en er stond een erg harde wind. Een half uur voor de start ging ik het strand op om even te kijken hoe het erbij lag. Het strand lag er aardig goed bij, maar door de harde wind en de looppassages beloofde het een zware wedstrijd te gaan worden. Om 12 uur was de start. De dames mochten in het voorste startvak staan en dat was een verademing in het startveld van rond de 600 man. Ik stond zelf op de derde rij en het eerste gedeelte moest gelopen worden.
Toen het startsignaal klonk, kwam ik meteen in de verdrukking te zitten. Het was een flinke chaos; iedereen liep elkaar in de weg en mensen vielen over elkaar heen. Gelukkig kwam ik er zelf heelhuids doorheen, maar ik was wel flink wat plaatsen verloren. Ik keek voor mij uit en ik zag dat alleen Pauliena Rooijakkers het eerste deel sneller had afgelegd dan ik. Ik kon haar nog zien en ik probeerde zo snel mogelijk de aansluiting te maken. Dit lukte mij al vrij snel en tegenwind kwam ik samen met drie andere dames in een flinke grote groep met heren te rijden. Ik kon hierbij goed uit de wind zitten en hoefde nog niet veel inspanning te leveren. Bij het eerste keerpunt viel de groep uiteen. Alleen ik en Alieke Hoogenboom zaten in het eerste deel. Met deze groep heb ik tot halverwege de wedstrijd kunnen rijden. Ik kon het tempo goed volgen en ik voelde mij goed. Helaas viel er bij één van de keerpunten een andere renner tegen mij aan, waardoor ik zelf ook ten val kwam. Ik verloor zodoende de aansluiting met de groep waarin ik zat en kwam in een groep daarachter te rijden. Ik hoopte nog dat we weer bij de groep voor ons konden komen, zodat ik voor de eerste plaats kon strijden. Helaas konden we als groep zijnde de aansluiting niet meer maken, waardoor ik uiteindelijk over de finish kwam als tweede.
Ik vond het echt jammer dat ik de aansluiting met de groep verloor. Had graag om de eerste plaats willen strijden. Toch mag ik zeker niet ontevreden zijn; het gevoel was goed en het is toch weer een mooie plaats op het podium!

Hieronder een korte impressie:


Comments

Popular Posts