City Mountainbike Utrecht

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van de City Mountainbike races op het programma. Van de competitie had tot dan toe één wedstrijd gemist en de overige wedstrijden gewonnen. Hierdoor stond ik ruim aan de leiding in het klassement. Ondanks dat niemand mij meer in kon gaan halen in het klassement, was ik er zaterdag toch op gebrand om weer te gaan winnen. De wedstrijd had iets speciaals, omdat het plaatsvond tijdens Bikemotion in de Jaarbeurs in Utrecht.
De tijdrit liep erg goed, waardoor ik de snelste tijd klokte. Helaas was het deelnemersveld bij de dames weer niet zo groot. We waren totaal maar met 4. Daardoor hoefde er geen halve finales meer plaats te vinden en ging iedereen meteen door na de finale. De finale vond meer richting het einde van de dag plaats, dus we moesten redelijk lang wachten. Uiteindelijk konden we gaan opstellen. Ik mocht als eerste opstellen en ging van binnen uit gezien op de derde startpositie staan. De starter telde op een gegeven moment af: 5-4-3-2-1-0. De rest ging iets eerder weg dan ik, waardoor ik meteen opgesloten kwam te zitten tussen de twee dames die naast mij waren gestart. Gelukkig wist ik in de eerste bocht één van de twee dames weer voorbij te steken. Ik reed toen op de tweede positie. Ik voelde dat de benen goed waren en dat ik sneller was dan de dame voor mij. Ik panikeerde daarom niet en wachtte rustig mijn moment af. Na ruim een halve ronde wist ik de dame op een recht stuk voorbij te steken. Meteen daarna sloeg ik een groot gat, waardoor ik in de tweede ronde niet alles meer hoefde te geven. Ik speelde op safe en sleepte daardoor ook de overwinning in Utrecht binnen. Daarnaast betekende dit natuurlijk ook dat ik het eindklassement van de City Mountainbike races op mijn naam heb geschreven.

Dit was de laatste wedstrijd van het mountainbikeseizoen 2014. Ik kan terug kijken op een goed jaar, waarin ik mooie prestaties heb behaald. Nu ga ik toewerken richting de strandraces die ik van de winter ga rijden. De eerste zal al zijn op 9 november en dat is dan ook meteen de langste: Hoek van Holland - Den Helder. Wish me luck!!

Comments

Popular Posts