City Mountainbike Gent & Ploegentijdrit Vrouwenwielrennen.nl

Dit weekend had ik een vol programma qua wedstrijden. Zaterdag heb ik een ploegentijdrit van Vrouwenwielrennen.nl gereden met het Forte-Dok damesteam en zondag stond de City Mountainbike in Gent op het programma.

Ploegentijdirt Vrouwenwielrennen.nl
Zaterdag deden we met 12 renster (3 teams van 4) van het Forte-Dok damesteam mee aan de ploegentijdrit van Vrouwenwielrennen.nl. Deze wedstrijd werd verreden in Nieuwer ter Aa. In totaal stonden er 32! teams aan de start, dus de opkomst was erg groot. Er werd gestart van half 11 tot kwart voor 12. Ik ging van start in team 1 van het Forte-Dok damesteam samen met Amber Boks, Tanja Ites en Merel Koenen. Meteen vanaf de start hadden we een goed tempo te pakken en het ronddraaien ging ook soepel. Er moesten 3 rondes van 10 km afgelegd worden. Al in de eerste ronde haalden we het team in wat een minuut voor ons was gestart. We gingen hen voorbij, waarbij we bijna nog door een tegemoetkomende auto aan werden gereden (het parcours was niet afgesloten voor verkeer). Gelukkig bleef iedereen op de fiets zitten en konden we door. In de tweede ronde wisten we nog een ander team in te halen die dus 2 minuten voor ons was gestart. Dit gaf toch het gevoel dat we goed bezig waren. Bij de doorkomst na de tweede ronde kregen we van de kant te horen dat we de tweede ronde sneller hadden afgelegd dan de eerste. In de laatste ronde moesten we gaan knallen met als doel een top 5 of wellicht een podiumpositie te bemachtigen. De laatste halve ronde perste we nog alles eruit wat erin zat, waardoor we na ongeveer 48 en een halve minuut moegestreden over de finish kwamen met ongeveer een gemiddeld van 38 km/h. Stiekem hoopten we op een podiumplek, maar met het sterke deelnemersveld wisten we dat dat misschien moeilijk zou gaan worden. Uiteindelijk bleek toch bij het bekendmaken van de uitslag dat we derden waren geworden! Team 2 en 3 werden 22e en 25e. Uiteindelijk werd het Forte-Dok damesteam door het goede presteren in Nieuwer ter Aa tweede in het eindklassement van Vrouwenwielrennen.nl. Erg knap voor een team wat pas begin dit jaar van start is gegaan. Erg trots op deze dames!

City Mountainbike Gent
Zondag stond de 5e wedstrijd van de City Mountainbike races op het programma in Gent. De verzuring van zaterdag zat nog wel in de benen, maar ik ging voor de overwinning en het behouden van de leiderstrui. Uiteindelijk waren er 7 dames aanwezig bij de City Mountainbike in Gent, wat tevens gelijk het Belgisch Kampioenschap XCE was. 
Eerst stond de tijdrit op het programma. Ik gaf alles wat ik had en dit verliep tot driekwart van de ronde goed. Helaas werd ik toen gehinderd door de dame die een halve minuut voor mij was gestart. Deze had wat problemen ondervonden en had daardoor tijd verloren. Hierdoor verloor ik wat tijd, maar het was evengoed nog genoeg voor de eerste klassering. Vervolgens werden de finales gereden voor het Belgisch Kampioenschap, dus dit betekende voor mij dat ik iets langer moest wachten. Toen het kampioenschap was verreden, gingen de elites rijden voor hun races. Daarna stonden de halve finales van de dames op het programma. Ik startte in de eerste halve finale met Petra Mermans, Daniƫlle Sluijter en Ophelie Hoyaux. Meteen bij de start wist ik al de koppositie te pakken. Ik wist mijn gat in de eerste ronde uit te breiden. De tweede en tevens laatste ronde kon ik daarom wat inhouden en wat energie sparen voor de finale. De finale vond snel daarna plaats. Naast Petra Mermans waren de andere concurrentes Lize Struyf en Didi de Vries. Ik wist dat het belangrijk was om meteen de koppositie weer te nemen. Inhalen blijft namelijk altijd moeilijk. Ik was goed weg en het lukte mij als eerste de eerste bocht in te gaan. Ik gaf alles wat ik had en ik zag mijn voorsprong groeien. Na de eerste ronde was mijn gat al redelijk groot. Ik nam daarom geen risico's meer en wist mijn koppositie te behouden.. Hierdoor won ik de race en ik behoud daardoor tevens mijn leiderstrui. Het was een mooi en geslaagd weekend zo! Aankomend weekend rijd ik individueel de 6-uurs race in Callantsoog.


Comments

Popular Posts