Ronde van Heerhugowaard

Na een tijd geen mtb- en wegwedstrijd te hebben gereden, had ik gisteren erg veel zin om van start te gaan in de Ronde van Heerhugowaard. Dit was tevens het officiële Nederlands Kampioenschap Criterium. Ik was zelf erg benieuwd hoe het tussen de elite-vrouwen op de weg zal gaan.
Voordat er werd gestart werd er nog een moment van stilte gehouden voor Annefleur. Wat een verschrikkelijk nieuws was dat van het weekend en een groot verlies voor de sport.
Enkele minuten daarna gingen we van start. Ik probeerde meteen goed van voren te zitten en dat voor de rest van de wedstrijd vol te houden. Ik moest in het begin wel weer even wennen aan de snelheid, maar gedurende de wedstrijd ging dat steeds beter en kon ik het tempo erg goed volgen. Helaas snapte ik door mijn gebrek aan ervaring op weg het concept van 'het drie ronde klassement' en de 'premiesprints' in het begin nog niet echt. Hierdoor kon ik daar de eerste helft van de wedstrijd niet goed op reageren. Later kreeg ik het door en probeerde ik met de premiesprints mee te sprinten. Ik wist één keer nog naar een vierde plaats te sprinten, wat nog een kleine premie opleverde. Na bijna 1,5 uur fietsen klonk de bel voor de laatste ronde. Ik probeerde zover mogelijk van voren te raken en in het wiel te komen van één van de betere sprinsters. Uiteindelijk had ik een goed wiel, maar ik kon dit wiel echt niet houden. Ik kwam er ook achter dat ik wat versnellingen te kort kwam met mijn 50 blad voor. Uiteindelijk nog alles eruit proberen te halen wat er in zat, wat resulteerde in een mooie 11e positie. Een resultaat waar ik tevreden mee ben met zo
weinig wegervaring.

Comments

Popular Posts