Oosterbeek

Iets later dan normaal, maar beter laat dan nooit nog een verslag van de wedstrijd in Oosterbeek. Dit heeft te maken met een vakantie in Limburg die we er meteen aan hebben geplakt.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijd in Arnhem waren de weersomstandigheden beduidend beter. Het parcours was vergeleken met andere jaren onveranderd, alleen de startronde verliep nu iets anders.
De start verliep erg rommelig. Stond eerst nog achteraan, omdat ik er vanuit ging dat we toch we opgesteld zouden worden op volgorde van het klassement. Ik merkte al snel dat één van juryleden het wel prima vond, dus ik heb mij naar voren gewurmd. Ik stond niet ideaal, maar wel op de eerste rij. Er werd ons medegedeeld dat we maar 30 seconden achter de heren van de 75 minuten zouden starten. Dit leek mij wel erg kort en dat was het uiteindelijk ook. Vrijwel meteen na de start reden we al achter de laatste heren. Dit was niet ideaal, maar ik probeerde mij er niet over op te winden en rustig af te wachten tot er genoeg ruimte was om in te halen. Tussen de dames reed ik toen rond de zesde positie. Ik heb gedurende de rest van de wedstrijd ook rond deze positie gereden. Het was zo'n dag dat het niet echt goed of slecht ging. Ik voel wel dat het weer stukje bij beetje wat beter gaat en dat is een goed gevoel. Uiteindelijk eindigde ik als zevende. Met deze positie liep ik wel wat in op de nummer twee in het klassement, maar ik sta nog steeds derde.

Na de huldiging voor het klassement zijn we meteen in de auto gesprongen richting Limburg. Met dit weer zijn het de ideale omstandigheden om nog lekker wat te trainen richting het NK.

Comments

Popular Posts