NK Steenwijk

Van het weekend was het dan weer zover, het NK vond plaats. Ik heb volledig (zonder antibiotica) kunnen herstellen van mijn blaasontsteking. Daar was ik heel erg blij mee. Ik kon daarna nog een weekje was rustige trainingen doen richting het NK.
Vrijdagavond zijn we na mijn werk even richting Steenwijk gereden om het parcours te verkennen. Op zich lag het er goed bij op een paar stukken na. Deze moesten nog wat droog gereden worden. Ik voelde mij op vrijdag erg goed en ik en merkte dat het een rondje was waar ik goed uit de voeten kan. Ik hoopte dat dit wat goeds voor zondag zou gaan betekenen.
Zaterdag heb ik nog een rustige training gedaan om zondag fit aan de start te staan. Stiekem hoopte ik dat ik mijn achtste positie van vorig kon evenaren, maar ik wist wel dat dit moeilijk zou worden gezien het deelnemersveld.

Ik stond bij de start op de tweede rij. Bij het startsignaal was ik heel goed weg. Ik zat meteen voorin bij de eerste vier. Ik hield mij nog wat in om mij niet meteen in de eerste klim op te blazen. Ik kon het tempo omhoog goed volgen. Toch heb ik altijd na een kwart rondje een soort terugval. Ook nu was dat het geval. Ik moest wat plaatsjes prijsgeven, waardoor ik uiteindelijk na de eerste ronde als achtste door kwam. Dat eerste rondje was mij al aardig zwaar gevallen en ik was bang dat ik hierdoor vroeg of laat in de wedstrijd volledig zou gaan inzakken. Toch wist ik gedurende de wedstrijd mijn eigen tempo te behouden. Ik hield de dames voor en achter mij goed in de gaten. Ik constateerde dat de dame voor mij steeds verder uitliep en ikzelf steeds verder uitliep op de dame achter mij. Ik wist dat als ik mijn tempo kon behouden en er geen gekke dingen zouden gebeuren de achtste plaats voor mij zou zijn. Dit lukte mij ook en ik wist het gat met de dame achter mij elk rondje iets te vergroten. Het laatste rondje heb ik wat voorzichtiger gedaan dan de rondes daarvoor, zodat ik mijn achtste positie zeker kon stellen. Hierdoor kwam ik uiteindelijk op deze positie over de finish. Met dit resultaat mag ik tevreden zijn. Op dit moment is dit mijn positie en zit er nog even niet meer in. Maar volgend jaar weer een jaar en dan in Groesbeek. Misschien zit er dan in plaats van een evenaring, een kleine verbetering van positie in???

Comments

Popular Posts