Landgraaf

Zaterdagochtend zijn ik en mijn vriend afgereisd naar Landgraaf. We zouden het parcours gaan verkennen en daarna zou hij meedoen met de funklasse. Aangekomen in Landgraaf waren we enigszins verbaasd over hoe veel regen er was gevallen. We zagen dat renners besmeurd waren met modder en we hoorde van menigeen dat het parcours er erg slecht bij lag. Na even bij het parcours te hebben gekeken, kwamen wij zelf ook tot die conclusie. We besloten niet in te rijden met de hoop dat het zondagochtend beter zou zijn. Mijn vriend heeft toen ook besloten om niet mee te doen. Samen hebben we toen een uurtje gefietst in de omgeving. Daarna nog even gekeken bij de wedstrijd en daarna richting hotel gegaan.

Toen ik zondagochtend naar buiten keek, zag het weer er al heel wat beter uit. Het leek erop dat het 's nachts niet had geregend dus dat was een goed teken. Rond kwart over 8 kwamen we bij het parcours aan. Ik ben toen meteen gaan inrijden. Het parcours was qua conditie wel wat verbeterd, maar sommige stukken waren nog wel erg slecht. Merkte met het inrijden al dat de klim voor mij met de wedstrijd erg zwaar zou gaan worden.
Met de start probeerde ik mijn eigen ritme te vinden. Zonder echt de forceren kon ik toch nog aardig voorin blijven. Toch merkte in gedurende het rondje dat ik erg moest herstellen. Kon op de rechte stukken niet de snelheid maken die ik wilde. Ik verloor de aansluiting met de de mensen voor mij en kwam daardoor in mijn eentje te rijden. Dit is de rest van de wedstrijd ook zo gebleven. De klim begon elke ronde steeds moeizamer te verlopen, maar ik probeerde ritme te houden. Toch merk ik dat ik de echte vorm nog mis. 
Dit komt mede doordat ik het de afgelopen tijd druk gehad heb op school. Ik weet uit ervaring dat dit vaak veel invloed heeft om mijn fietsprestaties. Ik eindige op een 9e positie waar ik op zich niet ontevreden mee ben, maar ik hoop wel dat ik het gat met de dames voor mij weer een beetje kan gaan dichten. 

Nu ik vakantie heb, kan ik mij volledig gaan focussen op het fietsen. Hopen dat ik daardoor de vorm weer een beetje kan terug vinden die ik in het begin van het seizoen had, zodat we op het NK kunnen gaan knallen!

Comments

Popular Posts