Arnhem

Gisteren vond de tweede Bergrace van het jaar plaats in Arnhem. De weersvoorspellingen waren voorafgaand al niet goed, maar ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen.
Toen ik zondagochtend naar buiten keek, bleek het tegengestelde waar. Ik begon te twijfelen of ik heen zou gaan of niet. Uiteindelijk toch gewoon besloten om heen te gaan, in de hoop dat het allemaal toch nog mee zou vallen. In Arnhem aangekomen regende het nog steeds hard. Ik besloot het rondje niet te gaan verkennen. Het zou dus een verrassing worden hoe het parcours er precies bij zou liggen.
Om 1 uur gingen we van start. Mijn start was erg goed. Moest mij zelfs nog even wat inhouden. Toen we aan het einde van de startklim het parcours opreden, reed ik op de 4e positie. Merkte meteen al dat ik niet de perfecte keuze voor banden had gemaakt. Had een hele kleine nop erop en merkte dat ik op sommige stukken toch echt wat grip mistte. Hierdoor verloor ik op bepaalde delen van het parcours elke ronde wat tijd. Het was glibberen en glijden op het parcours, maar ondanks dat voelde de benen prima aan. Heb nog een tijdje met nummer 3 gereden, maar ik verloor op een gegeven moment te aansluiting. Heb toen tot het einde in mijn eentje gereden. De laatste ronde werd ik nog bijna ingehaald door nummer 5, maar in een klim wist ik het verschil weer te maken.
Ik finishte dus als 4e en sta nu 3e in het klassement. Leuke bijkomstigheid was dat ik Open Nederlandskampioen t/m 19 jaar ben geworden.

Comments

Popular Posts