Norg

Zondag stond de wedstrijd in Norg op het programma. Ik heb dit altijd al een leuk rondje gevonden, dus had er zin in. Jammer genoeg is de starttijd van de topcompetitie wedstrijd voor de dames om 10.05. Dat betekende voor mij dus half 6 mijn bed uit.
Om 8 uur kwamen we aan bij het parcours. De temperatuur lag nog rond het vriespunt, dus dat was niet erg aangenaam. Om even goed warm te worden twee rondjes ingefietst. Het parcours was vergeleken met voorgaande jaren iets veranderd, maar het was er wel leuker op geworden. Nu zaten er iets meer technische passages in het rondje.
Om 10.05 was onze start. Ik stond op de tweede rij opgesteld, dus daar was niets mis mee. Gelijk bij de start kon in niet in mijn pedaal komen. Het duurde veel te lang voordat dit mij uiteindelijk lukte. Ik reed vrijwel achteraan en kwam in de verdrukking te zitten. We doken het bos in, waar even geen mogelijk was om in te halen. We draaide links een heel lang recht stuk op. Ik was vastberaden om weer naar voren te komen en zette flink aan. Tot mijn eigen verbazing wist ik in een mum van tijd een gat van 30 meter dicht te rijden. Ik reed bij drie andere dames op de zevende positie. Ik merkte dat het naar voren rijden toch veel energie had gekost, dus ik bleef even in het wiel zitten om op adem te komen. We bleven met zijn twee├źn over. De andere twee dames gingen mij op dat moment gewoon even iets te hard. Bij het ingaan van de tweede ronde voelde ik mij alweer iets beter. Ik ging de dame voor mij voorbij en probeerde haar los te rijden. Hierbij maakte in een stuurfout en kwam ik ten val. Ik stapte zo snel mogelijk weer op mijn fiets, maar de dame die bij mij reed was toen al ver weg. Ik had ook erg veel moeite om weer in mijn ritme te komen. Dit lukte eigenlijk gedurende de wedstrijd niet meer. Ik heb toen geprobeerd mijn voorsprong op nummer acht proberen te behouden en dit lukte mij. Ik kwam daarom uiteindelijk als zevende over de finish. Het had beter gekund, maar met de slechte start en de valpartij mag ik toch tevreden zijn.

Comments

Popular Posts