Honselersdijk

Gisteren stond de wedstrijd in Honselersdijk op het programma. Vorig jaar stond hier niet aan de start vanwege een verkoudheid.
We kwamen ongeveer om kwart voor 11 aan bij het parcours. De masters waren toen ik wilde gaan inrijden al gestart. Het was niet toegestaan om tussen de wedstrijd door in te fietsen, maar heb toch geprobeerd om zonder iemand te hinderen het parcours te verkennen. Het duurde even, maar het was mij toch gelukt om het parcours voor het grootste deel te rijden. Ze hadden er wat leuks van gemaakt en de condities waren ondanks te regenval erg goed.
Om 5 over half 1 gingen wij van start. Ik stond op de eerste rij en was goed weg. Ik kwam iets in de verdrukking te zitten, waardoor ik mijn benen even stil moest houden. Ik verloor hierdoor nog twee plekken waardoor ik op de zesde positie kwam te rijden. Net voor de eerste klim stak ik nog een dame voorbij en op het klimmetje zelf ook. Hierdoor kwam ik op vierde positie te rijden. Ik zat in het wiel van nummer 2 en 3, maar ik moest gedurende de eerste ronde een gat laten vallen. Ik probeerde er in de tweede ronde bij te komen. Op het technische gedeelte probeerde ik tijd te pakken, omdat dat mij goed af ging. Ik kwam op een paar meter te zitten, maar ik begon mij was misselijk te voelen. Ik moest even wat gas terug nemen. Na een tijdje ging ik mij weer wat beter voelen en kon ik mijn tempo weer goed oppakken. De derde positie was voor mij niet meer haalbaar, dus daarom probeerde ik mijn eigen positie te behouden. Dit lukte mij goed, waardoor ik uiteindelijk als vierde over de streep kwam.
Ik heb een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden en het podium komt steeds dichterbij!

Comments

Popular Posts