Wageningen

Voor de start
Gisteren stond de eerste Bergrace weer op het programma. Deze keer was de wedstrijd in Wageningen gecombineerd met het Nederlands Studenten Kampioenschap. Twee jaar terug heb ik aan ditzelfde kampioenschap meegedaan in Lunteren en dat stelde toen eigenlijk niet zoveel voor. We startten toen maar met twee dames en dan ook nog eens apart van de rest van het veld. Desalniettemin ben ik toen wel Nederlands Studenten Kampioen geworden, toch een leuke opsteker. Maar toch dit jaar besloten om gewoon aan de normale wedstrijd over 75 minuten mee te doen.
Het parcours was vrijwel hetzelfde als voorgaande jaren. Ik voelde mij met inrijden niet super. Had het gevoel dat er weinig kracht in de benen zat. Toen geprobeerd om de spieren goed warm te fietsen. Dit lukte aardig.
Omdat ik vorig jaar eerste in het eindklassement ben geworden, mocht ik nu met nummer 1 starten. Dit betekende ook dat ik als eerste mocht op rijden, waardoor ik mooi op de eerste rij stond. Bij het startsignaal was ik als eerste weg. Eén dame ging mij voorbij en achter haar heb ik toen een heel eind gezeten. Uiteindelijk gingen nog drie dames mij gedurende de eerste ronde voorbij, waardoor ik op de vijfde plaats kwam te rijden. Ik merkte dat ik toch goed tempo kon rijden en de benen voelde al veel beter aan. Ik wist bij de vierde dame weer in het wiel te komen en samen haalde we na een paar ronden de derde dame bij. Met zijn drieën hebben we toen een tijd samen gereden. Ik kon het tempo goed bijhouden, maar op een gegeven moment liepen mijn benen helemaal vol op een klim. Ik moest de twee andere dames laten gaan. Ik probeerde mijn ritme weer te vinden. Dit lukte mij uiteindelijk wel weer, maar toen was het gat al geslagen. De laatste ronde wist ik wel nog heel dichtbij te komen. Maar toen was het te laat. Ik kwam met een goed gevoel als vijfde over de finish. Twee dames voor mij deden mee aan het NSK, dus ik mocht op de derde plaats op het podium plaats nemen.

Comments

Popular Posts