3e bij de Dijk tot Dijk race

Op het laatste moment besloot ik aan de Dijk tot Dijk race mee te doen. Heb deze winter nog geen een keer op het strand getraind, dus de voorbereiding was op dat gebied wat minder. Natuurlijk heb ik wel deze winter de nodige fiets kilometers gemaakt, dus ik dacht dat ik daarmee wel een heel eind zou komen.
Het startveld bij de dames was niet erg groot, ongeveer 15 vrouwen. De dames startten 1,5 minuut voor de heren. Ik kwam met twee andere dames voorop te zitten en ik voelde mij in het begin heel sterk. Het strand was toen nog goed. Op een gegeven moment kwamen de heren over ons heen. Ik pikte aan bij de eerste groep, omdat ik dacht dat de twee andere dames dat ook zouden doen. Dat was echter niet het geval. Ik moest mij op een gegeven moment terug laten zakken naar de groep daarachter. Daar kwam ik met een van de andere dames te zitten. In het begin kon ik het goed bij houden, maar toen het strand erg slecht werd, moest ik er jammer genoeg af. Het strand bleef maar slecht en ik kon moeilijk omgaan met deze zuigende ondergrond. Ik kon ook bij geen enkele groep in deze periode lekker aanpikken. Op een gegeven moment werd het strand weer beter en kon ik in een lekker groepje meerijden, dat was geen probleem. Bij het keerpunt zag ik dat de tweede dame niet zover voor mij zat. Dus ik hoopte dat we op de terugweg misschien nog dichterbij zouden kunnen komen. Op het harde strand kon ik het tempo van de groep prima bijhouden, maar toen het strand weer slecht werd, moest ik eraf. Heb toen een heel eind met één man samen gereden en daarna werden we ingehaald door een groepje van drie. In deze groep heb ik uiteindelijk tot de finish kunnen rijden. Ik kwam als derde dame over de finish.
Conclusie: Had moeite met de zuigende stukken. De rest ging eigenlijk prima. Bij een betere voorbereiding had het waarschijnlijk wat beter gegaan, maar dat heb ik niet gedaan. Daarom kan ik toch erg tevreden zijn met deze positie.

Comments

Popular Posts