Trainingskamp Lanzarote

Was van plan om al eerder wat te posten, maar door de slechte internetverbinding was dit helaas niet mogelijk.

Zaterdag zijn ik en mijn vader afgereisd naar Lanzarote voor acht dagen. Er was niet echt een mogelijkheid om op een andere datum en langer te gaan vanwege school. Dit kwam zo net goed uit. Zaterdag kwamen we laat aan, dus was er geen mogelijkheid meer op te fietsen. 's Avonds dus de fietsen in elkaar gezet en de route bepaald voor de volgende dag.

Op zondag zijn we na het ontbijt om 9 uur op de fiets gesprongen. Er stond een rit op het programma van 3 uur. We hadden het mooie route uitgestippeld met nog flink wat hoogte meters. In het begin was het even wennen aan het klimmen, maar dat wende vanzelf. De eerste 25km was het vooral klimmen, waarbij vooral op het laatst het erg stijl werd. Nadat we de top hadden bereikt, wisten we dat ons een flinke afdaling stond te wachten met heel wat haarspeldbochten. Maar gewoon rustig naar beneden gereden, want ongelukken kunnen we niet gebruiken. Daarna was het nog wat klimmen en afdaling tot dat we bij het noordelijkste puntje van het eiland uitkwamen. Nu keerde we weer terug naar zuiden. Dit deden we langs de kustweg, die over het algemeen redelijk vlak was. We volgende deze weg tot de afslag naar ons dorp. Bij het hotel aangekomen, hadden we iets meer dan 3 uur gefietst met heerlijk zonnetje erbij en weinig wind.

Maandag stonden er twee trainingen op het programma, allebei twee uur lang. De eerste training was een intervaltraining. We hadden besloten dit te doen langs de kustweg, omdat ik de oefeningen zo het beste kon uitvoeren. We hadden op de heen weg tegen wind. Om die reden zijn we 1 uur en 15 minuten doorgereden naar het noorden en daar omgekeerd. De laatste 45 minuten hadden we dus voor de wind. Om aan de juiste hartslagen te komen, moesten we terug flink doorrijden. Uiteindelijk waren we precies na 2 uur terug.
De middag training moest rustig verlopen. Om die reden hadden we weer besloten om langs de kustweg te fietsen, omdat het daar aardig vlak is. Ga je het binnenland in dan moet je al snel aardig klimmen. Gewoon de twee uurtjes volgemaakt. Toen was vrijwel de dag al om en konden we al snel gaan eten.

Dinsdag was een rustig dagje. Ik heb wat rompstabiliteitoefeningen gedaan en 45 minuten rustig gefietst. Voor zover dat mogelijk was, want het waaide erg hard. Uiteindelijk kwamen we weer bij het hotel aan en was er nog genoeg ruimte om in het zonnetje (uit de wind) te liggen.

Woensdag stond er een training van 4 uur op het programma. We hadden een rondje uitgekozen wat een beetje leek op het rondje van zondag. Alleen waren de weersomstandigheden wel veel slechter. 's Morgens was het erg bewolkt en de wind waaide hard, windkracht 7. De wind maakte de route erg zwaar en soms zelf een beetje gevaarlijk. Op het hoogste punt van de route waaide de wind enorm hard. Naar beneden was het soms gevaarlijk door de windvlagen die er waren. We deden daarom heel rustig aan. Uiteindelijk waren we allebei blij dat we de kustweg hadden bereikt. Vanaf dat moment zou de route tot het hotel vlak zijn en we hadden voor de wind. Na 3 uur en 45 minuten kwamen we weer terug bij het hotel. Onderweg was het af en toe zwaar geweest, maar bij terugkomst had ik een voldaan gevoel. De wind ging in de middag liggen en de zon kwam er steeds meer doorheen. Soms verbazingwekkend hoe het weer hier kan omslaan.

Voor de komende dagen staan er nog 3 trainingen op het programma. Morgen 2 uur, vrijdag 4 uur en op de terugreis dag 1,5 uur.

Comments

Popular Posts