Zoetermeer

Gisteren stond voor mij de laatste wedstrijd van het (landelijke) seizoen op het programma. Het deelnemersveld was erg sterk en het parcours was zwaar. Het zou zeker een pittige wedstrijd gaan worden over 6 rondes.
Ik stond op de derde rij opgesteld. Ik had een goede start en wist binnen de top 10 te komen rijden. Het eerste rondje kon ik het tempo aardig goed volgen. Na het eerste rondje merkte ik dat mijn benen wat minder werden. De korte explosieve klimmetje gingen mij nog wel goed af, maar wanneer de klim iets langer was, had ik moeite tempo te houden. In de tweede, derde en vierde ronde werd ik door verschillende dames ingehaald en kwam ik op de 18e positie te rijden. De verschillen daarna werden niet groter of kleiner. Ik zag twee dames voortdurend voor mij uit rijden, maar ik had niet de kracht om in het wiel komen. Na zes rondes kwam ik moegestreden over de finish als 18e. Een positie waar in niet tevreden, maar ook niet ontevreden mee ben.

Dit was dan het seizoen 2011. Ik heb in het begin van seizoen van heel ver moeten komen om mijn niveau te behalen, waardoor het een zwaar seizoen is geworden. Ik merk aan mijn lichaam dat het voor nu even genoeg is geweest. Deze winter proberen wel een goede winter te draaien zodat ik volgend jaar er weer tegen aan kan gaan. In de tussentijd zal ik nog wel in de regio actief zijn. Ik ben namelijk van plan alle Rabotop wedstrijden te gaan rijden.

Tot volgend jaar!

Comments

Popular Posts