Landgraaf

Het NK is al weer enkele weken geleden. Gisteren stond er eindelijk dan weer een wedstrijd op het programma in Landgraaf. Ikzelf was nog nooit in Landgraaf geweest, dus het parcours was voor mij een verrassing. Toen we aankwamen rijden met de auto, zagen we al dat deze skihal toch iets hoger lag dan die in Zoetermeer. Ik schrok eerlijk gezegd een beetje van de beklimming die we tijdens de wedstrijd moesten gaan afleggen.
Bij het verkennen van het rondje, merkte ik al dat de verschillen vooral gemaakt zouden gaan worden in de eerste beklimming. In de rest van het rondje konden niet zo heel veel verschillen gemaakt worden.
We moesten vijf rondjes afleggen, wat betekende vijf keer de klim langs de skihal op. Ik besloot daarom om iets 'rustiger' van start te gaan dan normaal, zodat ik mij in ieder geval niet meteen de eerste klim zou opblazen. Dit lukte mij aardig. Ik kwam als vierde boven. De voorste drie waren echter al uit het zicht verdwenen en na een rondje was deze achterstand al opgelopen naar een minuut. Deze drie waren dus ongrijpbaar geworden voor mij. In hetzelfde rondje was Riikka mij voorbij gegaan, waardoor ik bij het ingaan van het tweede rondje op een vijfde plaats reed. Riikka reed steeds verder bij mij vandaan, maar het gat op nummero 6 werd wel steeds groter. Het laatste rondje heb ik toen geen risico's meer genomen om mijn plek zeker te stellen. Dit lukte mij, waardoor ik als vijfde over de finish.
Ik ben erg tevreden met deze prestatie, omdat ik soms toch wat moeite heb met erg steile en lange klimmen. Natuurlijk had ik het zwaar (en ik niet alleen), maar ik kan uiteindelijk terug kijken op een goede wedstrijd.

Comments

Popular Posts