NK Noorbeek

Dit weekend stond het Nederlands Kampioenschap op het programma. De dag waar menig fietser het hele jaar naar uitkijkt. De weersvoorspellingen voor het weekend waren niet al te goed, dus dat was nog even afwachten. Vrijdag zou het wel droog blijven, waardoor we bij aankomst in Noorbeek mooi met droog weer het parcours konden verkennen. Het rondje was over het algemeen droog, op een paar stukjes na dan.
Afgelopen week merkte ik met trainen dat mijn ketting wel erg vaak van mijn grote blad afviel. Een nieuwe voorderailleur is toen besteld, alleen deze was niet op tijd binnen. We hebben toen een ander mee gekregen. Dit bleek echter een derailleur te wezen die hoog bevestigd moest worden. Normaal rijd ik met eentje die wat lager zit. Daardoor moest de derailleur op de nok van mijn bidonhouder geplaatst worden, wat niet helemaal ideaal is, maar gelukkig wel een oplossing voor even was. Bij het monteren kwamen we er echter achter dat mijn voorblad ook versleten was. Wij snel nog vrijdagavond naar een fietsenwinkel gereden om een nieuwe voorderailleur en voortandwiel te halen. Echter bleek dat zij geen van deze twee dingen in voorraad hadden. We hadden dus een beetje een probleempje. Gelukkig kwam er vanuit het team een oplossing. Er zou de volgende dag een crankstel vanuit een andere fiets over worden gezet. We moesten toch op het parcours zijn zaterdag om bij de masters te kijken en omdat mijn vader en vriend laat in de middag bij de funklasse startten. Zo was het even hectisch, maar kwam het uiteindelijk toch nog goed, waardoor ik zondag met een perfect werkende fiets aan de start kon verschijnen. Het had in de nacht van zaterdag op zondag veel geregend, waardoor het parcours verslechterd was. Veel technische dingentjes konden niet meer gefietst worden.
Ik stond weer niet echt vooraan bij de start, maar gelukkig was er op het asfalt genoeg ruimte om eventueel nog wat naar voren te schuiven. De start verliep bij mij goed en ik wist inderdaad op het asfalt wat naar voren te schuiven. Ik vond echter wel dat er het eerste halve rondje hard werd gereden, waardoor ik moeite had mijn positie te behouden. Uiteindelijk wist ik wat naar voren te schuiven, waardoor ik met Karen en Manon kwam te rijden. We hebben een tijdje zo gereden. Karen zakte even later wat naar achter, waardoor Manon en ik nog met zijn tweetjes overbleven. Op een gegeven moment liep mijn ketting er aan de buitenkant af. Hierdoor moest ik van mijn fiets af, waardoor ik Manon moest laten gaan. Het heeft mijn een tijd gekost om weer bij haar in het wiel te komen. Eenmaal in haar wiel ben ik er ook snel voorbij gegaan. Ik had een goed tempo te pakken en kon dat ook aardig doorzetten. Alleen het laatste rondje begon mijn rug het te begeven. Ik zat er erg doorheen en zag Karen heel snel dichterbij komen. Ik had mij er eigenlijk al een beetje bij neergelegd dat ze mij voorbij zou gaan. Toen dit eenmaal gebeurde, probeerde ik toch aan te pikken. Ik had even de gelegenheid om achter haar wat uit te rusten. We moesten nog een stukje lopen en ik merkte dat ik veel makkelijker omhoog kwam. Ik dacht: 'Dit is mijn kans!'. Ik zette een laatste eindspurt in en wist haar uiteindelijk voor te blijven. Ik kwam als 8e over de finish. Met deze prestatie ben ik heel erg tevreden!

Comments

Popular Posts