Groesbeek

Op de dag van mijn verjaardag stond de wedstrijd in Groesbeek op het programma. Om die reden had ik mijn verjaardag voor mijn familie op zaterdag al gevierd. De start was al om 11 uur en voor 9 uur moest er ingereden worden. Dit betekende voor ons: kwart voor 6 ons bed uit, om vervolgens om kwart over 6 te vertrekken. Uitslapen op mijn verjaardag zat er voor ons dus niet in.
Aangekomen in Groesbeek, zag ik al snel dat de ondergrond erg nat was. Ik baalde daar een beetje van, omdat ik in prut nooit zo goed uit de voeten kan. Vervolgens ben ik het rondje gaan verkennen en het leek allemaal wel mee te vallen. De bovenlaag was wat modderig, maar de onderlaag was vrij hard. Alleen de startstrook lag er verschrikkelijk slecht bij. Gelukkig hoefden we daar maar één keer overheen.
Bij de start stonden we met onze voeten in de modder. Ik werd vrij laat opgeroepen, maar ik stond nog wel op de tweede rij. Toen startsignaal klonk, was ik goed weg. Al snel kwam ik op het hardere pad en wist ik veel mensen voorbij te gaan. Ik ging als 7e het bos in. Ik kon het tempo in het begin aardig volgen, maar op een gegeven moment moest ik de voorsten laten gaan. Ik werd toen nog door 2 vrouwen voorbij gestoken, waardoor ik op een 9e positie kwam te rijden. Ik voelde in Groesbeek dat ik weer een keer echt kracht in mijn benen had en dat voelde goed. Ik heb mijn positie de hele tijd vast kunnen houden en kwam dus als 9e over de finishlijn. Ik zat er aardig doorheen, maar ik had een voldaan gevoel.

Comments

Popular Posts