Houffalize

Van het weekend zijn mijn vader, Fabien en ik op zaterdag naar Houffalize afgereisd. Ik weet dat ik over het algemeen moeite heb met zware parcoursen zoals Houffalize. Maar dat was voor mij nog geen reden om niet mee te doen.
Op zaterdagmiddag heb ik het rondje verkend. Ik had het met inrijden al erg zwaar en ik hoopte niet dat dit een voorbode zou wezen voor zondag.
Zondag moest ik al om 10:20 starten. We startte met de dames U23 apart. Dit waren 14 rensters. Ik had mij voorgenomen om niet al te hard te starten, omdat ik mij in het verleden wel eens heb opgeblazen op een startklim. Bij het startsignaal was ik redelijk goed weg. Op de startklim zakte ik naar achter, waardoor ik bij de laatste 4 kwam te rijden. Ik had mij ook van te voren rond deze posities ingeschat. Het startrondje ging nog wel aardig. Ik had nog wat meiden in het zicht. Uiteindelijk stapte de 2 meiden die bij mij in de buurt reden allebei na 1 rondje al uit, waardoor ik eigenlijk helemaal alleen kwam te rijden. Gedurende de rondes daarna ging het steeds wat minder. Ik kon geen tempo meer maken en kwam de klimmen erg moeilijk omhoog. Ik besloot mij er bij neer te leggen en de wedstrijd op mijn eigen tempo uit te rijden. Ik kwam denk een kwartier achter de eerste binnen. Zo'n verschil komt bij mij erg hard aan. Ik baal er ontzettend van, maar ik kan er niets anders van maken. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar ik moet mij neerleggen bij het feit dat er gewoon niet meer inzat.
Maar goed! Van het weekend staat de wedstrijd in Havelte op het programma. Kijken of het dan wat beter wilt gaan.

Comments

Popular Posts