Arnhem

Gisteren was de Bergrace in Arnhem. Het zonnetje scheen, na een paar dagen weg te zijn geweest, weer vol op.
De afgelopen week voelde in mij erg goed en ik hoopte dat ik dat goede gevoel voor in Arnhem kon behouden. Bij het verkennen van het rondje voelden mij benen eerst wat zwaar, maar dit ging naar verloop van tijd weg.
Toen het start signaal klonk, was ik als eerste weg. Het eerste deel van het parcours ging over een lang stuk asfalt waar je veel last had van de wind. Ik wou mij niet opblazen op dit stuk, dus ik hield de benen wat stil om de rest voorbij te laten gaan. Daarna nestelde ik mij lekker uit de wind in de groep dames. Na het lange stuk weg zaten we al meteen achter de mannen van de 75 minuten. Waar we allemaal wat last van hadden.
Het eerste rondje kon ik het tempo best moeilijk volgen, maar in het tweede rondje begon ik mijn ritme een beetje te krijgen. Ik wist een aantal dames voor mij in te halen, waardoor ik op de vijfde plaats kwam te rijden. Ik kon mijn tempo goed vasthouden en daardoor wist ik gedurende de wedstrijd steeds iets dichter bij de nummer vier te komen. Het laatste rondje scheelde het nog maar enkele seconden, waardoor ik haar vlak voor mij rijden zag rijden. Zij had mij echter ook gezien en zette een tandje bij. Ik zat al tegen mijn maximum aan en accepteerde dat de vierde plaats niet meer haalbaar was. Ik eindigde dus op een vijfde plaats, waar ik erg tevreden mee ben.


Comments

Popular Posts