Nieuwkuijk

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week, wist ik niet echt wat ik gisteren van de wedstrijd kon gaan verwachten. Het parcours ligt mij over het algemeen goed en vorig jaar heb ik ook een hele goede wedstrijd in Nieuwkuijk gereden.
Met de start stond ik niet echt vooraan, maar dat maakte op zich niet zo heel veel uit, want er was genoeg ruimte om na de start naar te voren te schuiven. Toen het start signaal klonkt, wist ik meteen al wat plaatsjes naar voren te rijden, waardoor ik rond de 10e positie kwam te liggen. Ik had voorgenomen niet te hard van start te gaan, omdat de wedstrijd rond de 105 minuten zou gaan duren. De startronde verliep goed en ik wist mijn positie goed vast te houden. In de eerste volle ronde reed ik helaas keihard met mijn schouder tegen een boom. Dit kostte mij veel tijd en dus ook posities. Ik stapte weer op fiets, maar mijn arm was nog erg stijf. Hierdoor kon ik niet goed de bochten door komen. Als gevolg daarvan bleef ik in dezelfde ronde met mijn voet achter een paaltje hangen, waardoor ik over de kop vloog. Mijn hele lichaam deed zeer, maar Jan Bassa wist mij gelukkig weer op de fiets te krijgen zodat ik de wedstrijd kon vervolgen. Het halve rondje daarna kon ik moeilijk in mijn ritme komen. Ik reed ongeveer rond de 20e plaats. Daarna kwam ik lekker in mijn ritme. Eén voor één wist ik wat dames in te halen. Ondanks de pech voelde ik mij erg goed en wist ik uiteindelijk nog als 14e te eindigen. Na de finish voelde ik hoe zeer mijn lichaam deed, maar ik ben trots op mijzelf dat ik de wedstrijd heb uitgereden en nog op een redelijk positie ben geëindigd.

Ondanks de valpartijen heb ik een goed gevoel aan gisteren over gehouden. Het lichaam voelt nu verschrikkelijk stijf en de schaafwonden en (blauwe) plekken moeten weer gaan helen, maar volgend weekend zal ik weer aan de start staan in Houffalze.

Comments

Popular Posts