Berlicum

Gisteren stond de wedstrijd in Berlicum op het programma. Over het algemeen kan ik op dit rondje altijd goed uit de voeten, maar het was toch maar weer even afwachten. De verwachte regen was gelukkig uitgebleven, waardoor het rondje er mooi droog bij lag (op een paar stukjes na dan).
Ik stond bij de start op de tweede rij. Bij de eerst meters na het startsignaal was het erg onrustig voor mij en was er bijna een valpartij. Ik kon er uiteindelijk wel omheen, maar het had toch gezorgd voor wat tijdsverlies. Ik ging namelijk rond de 20e plaats het veld in. De benen voelden niet super, maar het was zeker beter dan vorige week. Vanaf de twintigste plaats wist ik het eerste rondje een paar plaatsen naar voren te schuiven, al koste dit mij zeker wel wat moeite. Uiteindelijk kwam Rikka mij voorbij en ik kroop bij haar in het wiel. Zij reed een mooi strak tempo, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik zat af te zien in het wiel. Meerdere malen vroeg ze of ik ook wat kopwerk kon doen, maar daar had ik echt de kracht niet voor. Ik voelde mij daarbij wel een beetje lullig. We wisten nog enkele dames in te halen. Uiteindelijk moest ik een ronde voor het einde lossen. Ik heb toen het laatste rondje mijn positie kunnen behouden, waardoor ik als 12e over de finish kwam.
Het ging niet super gister, maar ik denk dat ik toch blij mag zijn. Er is in ieder geval een vooruitgang te zien en ik hoop die de komende wedstrijden voort te kunnen zetten.

Comments

Popular Posts